2016. június 7., kedd

10 tanács egy sikeres,ámde boldog életért!

Sziasztok! Ismét itt vagyok. Nem gondoljátok néha,hogy az élet olyan,mint egy óriáskerék?
Valami megtörténik,majd évekkel később újra megtörténik,csak más helyszínen,más időben,esetleg más valakivel...Itt lehet érteni csalódást,szerelmet,kapcsolatteremtést. Hiszen az emebereket megismerjük,találkozunk velük,s mindig ezt szoktam mondani:" Ez a személy nem hiába lépett be az életembe!" Mi a ti véleményetek?



De milyen érdekes,hogy egyes családtagjainkkal,barátainkkal teljesen másképp bánunk,mint saját magunkkal. Őket dicsérjük,rögtön fel tudnánk 5 pozitív tulajdonságot sorolni. De miért nem tudunk saját magunkkal is így bánni?
Az ember saját magát sosem dicséri,mindig csak a rosszat lássa magában,nem tud valami kreatív,pozitív tulajdonságot felsorolni az " őszinte","megbízgóható","kedvesen" kívül. De ha mást kéne leírjunk,rögtön a legszebb,leghatásosabb,legérzékibb jelzőket használunk. Na álljunk csak meg egy percre!! Ez így nagyon nem jó! S most nem azt mondom,hogy egyfolytában magadba beszélj,hogy milyen nélkülözhetetlen személyiség vagy...ez a túlzás.Hanem arra gondolok,hogy annyira dicsérd a másikat,mint saját magadat dicsérnéd. Mert ha Ő a te szemedben felsőbbrangú,akkor te alsóbbrendű leszel .(Na most rájöttem,hogy hasznos a logika óra XD)
S a TE szemedben az elsőbbségi sorrendben Te kell szerepelj,ne más. Ezzel pedig egy kisebb természetes-egoizmust alakíthatsz ki,amellyel sikeres,megbízható,határozott,segítőkész,de mégis csendes meg alázkodó lehetsz. Ezek a tulajdonságok nélkülözhetetlenek az életben. ( S még sok-sok tulajdonsággal együtt)
Na de lássuk a pontokat,hogy mi a receptje egy egészséges fizikai-mentális életnek.

1.Ha szeretnéd,hogy meghalljanak,fel kell szólalnod.

Nem szívesen fejezed ki a véleményed,legyen szó munkáról,kapcsolatról. Valami nagyon nyomja a lelked,legszívesebben a világnak kiáltanád,de mégsem tudod,mert gátol ez a tudat,hogy "Nem tudod a véleményedet másoknak elmondani."  A sikerek,a helyes válaszokat más-más emberek begyűjtik,mikor ezeket te is beszerezhetnéd igen könnyen: HA MEGSZÓLALSZ!
Hiszen néma gyermeknek az anyja sem érti a szavát...milyen igaz!
Hogy akarsz boldog lenni,ha nem nyilvánítod ki a véleményed? Hiszen ettől szép a világunk,hogy mindenki különbözik. Esküszöm,irtózatosan unalmas lenne a Föld,ha minden ember egyforma lenne...jaj,elmenne rossz álomnak is. XD


2.A problémáid nagy része csak a fejedben létezik

Emlékszel még az egy évvel ezelőtti problémádra? Nem? Akkor biza nagy gondokat okozott,hiszen azért stresszelted magad,de ha mára nem emlékszel,biztosan nem volt olyan fontos.
Apróságokért ne emészd magad.Nem éri meg.
(Amúgy,én emlékszem a tavalyi próblémámra,mert nagyjából most is az. Naná,hogy kivételek is léteznek. Hanem nem izgalmas az élet.)

3. Amikor hibát követsz el,kifogások helyet csak ismerd be.

Mindenki hibázik,míg világ a világ. Van aki rövid időn belül gyakran,vagy mások csak ritkán. De senki sem tökéletes.
Ha úgy érzed,valamit rosszul csináltál,kifogások gyártása helyet,egyszerűen légy őszinte. Ezzel nemcsak az emberek fognak többre értékelni,hanem a saját lelkiismeretedet is akadályozod,hogy "beteg" legyen.

4.Találd meg a jót,mindenben ami történik veled.

Hányszor hallotuk már...Pedig így igaz.
Vannak napok,amikor semmi sem jön össze. Akkor elejted a kávés bögrédet reggelizés közben,s sorolhatnám. A sok balszerencse után nem csoda,ha arra gondolsz,hogy ki se fogsz mozdulni a lakásból egész nap.Pedig sokszor már a nevetéssel javíthatsz a helyzeteden. (Most a zumba jutott eszembe,hiszen mindenki hibázik. S engem úgy ismernek,hogy elvétek egy bakit,egyet mosolygok/röhögök,s megy tovább az egy. Az oktató szerint nagyon felemelő érzés,hogy valaki tud nevetni a bakijain,főleg az ő óráján,s hogy nagyon dicséretes. Nevess a hibádon,hogy következőkor tanulhass belőle!)
 Ne vedd túl komolyan az ilyen alkalmakat. Inkább nap végén összegezz,s emelj ki leglalább egy pozitív dolgot,ami jó kedvre derített. Hidd el,többet nem fogod ferde szemmel nézni az életet.

5.Az egyetlen személy,akire számíthatsz,az te magad vagy.

A családod és az igaz barátok mindig ott lesznek melletted,történjen bármi.Támogatni fognak a döntéseidben,meghallgatják,félelmeidet,gondolataidat,segíteni fognak amiben csak tudnak. De ők sem tudnak mindig ott lenni veled a nap 24 órájában,hiába is lenne egy csodaszép dolog. Így hát ne felejtsd el,hogy az egyetlen személy akire számíthatsz,aki mindig ott van és ott lesz veled az Te vagy.

6.Ne higgy mindig az ígéreteknek. Higgy a megérzéseidben.

Hányszor tapasztaltam,hogy két tűz között keresem a helyes választ. Az egyik felől a legjobb barátnőm ígérete,a másik felől pedig a belső hangom,a megérzésem. S természetesen,én  a barátnőmbe hittem,hogy megígérte nekem. S majd fáj,hogy nem tudta teljesíteni,csalódtál benne. S visszapörgetnéd az időt,hogy úgy cselekedj,ahogy a belső hangod súgta neked,de már késő. Azt a néhány percet sosem lehet visszahozni. Szóval,ebben az a tanulság,hogy ha ilyen helyzetbe kerülsz,akkor gondold meg kétszer,hogy a két lehetőség közül melyiket választod. Főleg,ha a barátodban/családtagodban már egyszer csalódtál,akkor főleg.

7.Minden ember változik idővel.

Az élet nem áll meg egy kisebb csalódás,vagy próbláma fennakadása közben. Igen,a szíved egy pillanatra leáll,mikor rájösz: "Min is megyek most keresztül..." de ezen túl kell lépni. Mert az élet megy tovább.
Minél több próbléma,különböző szituációkkal való találkozás után az emberek változnak egy kicsit. Lehet a gondolkodásuk,viselkedésük.S ez egy természetes folyamat,hiszen az élet forgásához közre játszik az állandó fejlődés. Fogadd el,hogy akit 5 évvel ezelőtt egy kis,bolondocska,mindenhova szétszórtan érkező emberke,évek eltelével lehet komoly,rendezett is.

8.Bizonyos embereket jobb elengedni az életedből.

Nehéz elengedni azokat a személyeket,akikhez rengeted közös boldog pillanat fűződik. S most megkérdeznéd,hogy miért kéne egyáltalán elengedni őket.
Azért,mert meg kell tenned,saját magadért. XD
Ha valaki miatt meg kell változtatnod a személyiségedet,vagy el kell hallgatnod a véleményed,az az ember igazából nem is kedvel téged,csak azt szereti,hogy fel tud használni téged úgy,ahogy ő szeretné. Csak  egy mindent végrehajtó robot vagy neki.
Tudod,mit mondanak: Ha a hiányod nincs hatással valaki életére,akkor jelenlétednek sincs értelme!

9.A sikert gyakran bukás előzi meg.

Nem számít,hogy hányszor hibázol,és mennyiszer buksz el valamiben,mert így is megelőzted azokat akik még meg sem próbálták.
Nem léteznek olyan sikeres emberek a világon,akik egyik napról a másikra sikeresek lettek hibák elkövetése nélkül. Nehogy már! Ilyen nincs!
Minden negatív tapasztalat erőssebbé tesz,és a segítségükkel fogod tudni,milyen hibákat nem követsz el legközelebb.

10.A félelem a legnagyobb dolog,amit később megbánhatsz.

Ez az amiből egyszerűen nem tudok javítani magamon,pedig tudom,hogy rossz dolog,hogy FÉLEK!
Amikor az emberek visszatekintenek a múltjukba,legtöbben azt bánják,hogy nem vállaltak elegendő kockázatot. Megelégedtek a biztossal,pedig egy kis bátorsággal többet érhettek volna el az életben.
 ( s kellő bátorságok nyereménye a legszebb dolog amit kaphatunk)
Tanulj más hibájából,és ne hagyd,hogy a félelem az utadba álljon.


Az életedet csakis TE irányítod:senki sem kényszeríthet olyan döntésekre,amelyeket nem akarsz meghozni.Minden reggel,amikor felkelsz,a lehetőség a kezedben van,neked pedig csak el kell döntened. Aznak boldog leszel vagy nem?
Válaszolj erre az apró kérdésre minden nap!

Köszönöm,hogy elolvastad. Véleményedet várom nagy szeretettel! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése